Despre hartia calc

Cum să folosești hârtia calc

Hartie calc deasupra unei foi

Cum să folosești hârtia calc, în 4 pași simpli.

 

Hârtia de calc este o hârtie semitransparentă pe care o puteți utiliza pentru a copia o imagine sau un desen.

După ce ați copiat o imagine pe hârtia de calc, o puteți transfera cu ușurință pe o altă bucată de hârtie sau chiar pe o pânză. Asigurați-vă că utilizați un creion grafit, astfel încât desenul dvs. să apară clar atunci când îl transferați!

Pasul 1 

Așezați o foaie de hârtie de calc peste un desen sau o imagine pe care doriți să o copiați. Cu cât imaginea pe care o utilizați este mai simplă, cu atât va fi mai ușor de copiat. Asigurați-vă că întreaga imagine este acoperită cu hârtia de calc.

Pasul 2

Folosiți bandă de mascare pentru a menține hârtia de calc în loc. Îndoiți marginile hârtiei de urmărit peste marginile hârtiei pe care se află desenul sau imaginea originală și lipiți-le cu bandă în jos. Dacă hârtia de urmărit este mai mică decât bucata de hârtie pe care o urmăriți, lipiți colțurile hârtiei de urmat în partea din față a celeilalte hârtii.

Pasul 3

Urmăriți imaginea originală pe hârtia de calc cu un creion de grafit. Nu utilizați un stilou, un marker sau un creion colorat sau nu veți putea transfera imaginea urmărită pe altă foaie de hârtie. Urmați cu atenție liniile imaginii originale cu creionul. Nu vă faceți griji cu privire la urmărirea umbririi în imaginea originală. Concentrați-vă doar pe obținerea tuturor liniilor din imaginea originală pe hârtia de urmărit.

Dacă hârtia de calc alunecă din loc pe măsură ce lucrați, aliniați-o cu ajutorul liniilor pe care le-ați urmărit deja. Ștergeți greșelile cu o radieră, dar fiți blând, astfel încât să nu rupeți hârtia de calc.

Pasul 4

Scoateți hârtia de calc. Îndepărtați banda care ținea hârtia de calc în poziție și setați foaia de hârtie de calc lângă imaginea originală. Uită-te la cele două una lângă alta. Ar trebui să arate identic (cu excepția oricărei nuanțe și culori). Dacă observați că ați pierdut un loc, plasați hârtia de calc înapoi peste desenul original și urmați peste linia pe care ați ratat-o.

Și GATA. Ați copiat desenul.

 

HartieCalc.ro – O soluție online oferită de Active Paper srl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.